This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vård för vintertorr hud

Vård för vintertorr hud

Våra bästa ingredienstips för torr hud

Hyaluronsyra är ett fuktbindande ämne som finns naturligt i vår hud men också som populär hudvårdande ingrediens i många serum och krämer. Egenskapen av hyaluronsyra är att den har förmågan att binda upp till 1000 gånger sin egen vikt i vatten.

Ceramider är en hudegen lipid som finns i de flesta hudkrämer och verkar reparerande, stärkande och ger elasticitet till huden. 

Glycerin är en återfuktande ingrediens som även den mjukgör och reparerar en torr eller känslig hud. Glycerin är en humektant, vilket innebär att den attraherar fukt och håller den inkapslad i huden.

Naturliga oljor som jojobaolja, mandel, solros, aprikos eller avokoadoolja innehåller nyttiga omega-fetter, vitaminer och antioxidanter som ger näring och skyddar huden samtidigt som de mjukgör och smörjer huden. Tänk på att alltid applicera oljor i sista steget i din hudvårdsrutin då oljor har en ockluderande (ogenomträngling) funktion. Det vill säga om du skulle lägga en kräm ovanpå en olja får krämen svårare att penetrera huden än tvärtom. Oljan blir därför som ett “lock” ovanpå hudbarriären.

Produkt Tips:

Scrub butter appliceras på torr hud, innan du hoppar in i duschen. I kontakt med värmen från din hud smälter produkten när du masserar in den. När den sköljs av är oljorna från Shea-smöret kvar på huden som lämnar en mjukgörande hinna.

Calm Body Oil lugnar en barriären med aprikosolja och sinnet med några droppar eterisk lavendelolja. 200ml of goodness.

Hur du kan använda en kroppsolja:

  • Applicera oljan efter du duschat eller badat när huden fortfarande är lite fuktig men inte drypande. Eftersom vatten är 100% fukt så kapslar du in fukten med oljan. Vår Calm Body Oil med aprikosolja är en av de snabbabsorberande oljorna och lämnar ingen hinna eller kladd på kläder när den väl absorberats. 

  • Addera olja till badvattnet.

  • Smörj in huden med body lotion och följ sedan upp med några droppar olja på de torraste områdena.

  • DIY kroppsinpackning. Smörj in ett rikare lager av body lotion och följ upp med en olja, ta en bit plastfolie, bomullsvantar, strumpor eller annat material som motverkar att produkten avlägsnas från kroppen och låt verka minst 20 minuter, eller sov med det över natten. Massera in eller torka av överflödig produkt.

← Older Post Newer Post →