Den här webbplatsen har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Varför Dermaplaning?

Varför Dermaplaning?

Vi välkomnar Dermaplaning till Bare Solutions behandlingsmeny från och med våren 2023 och responsen har varit fantastisk.

Tillsammans med responsen har vi fått många frågor om behandlingen från olika håll och vi hoppas att vi har lyckats samla ihop dem här för att svara på - för att underlätta både för oss och för att vara nyfikna på behandlingen.

Dermaplaning är en säker och effektiv behandling som förbättrar hudens struktur och kan hjälpa till att reducera fina linjer och rynkor, göra huden mer mottaglig för andra hudvårdsbehandlingar och produkter - så som kemiska peels och serum.

Boka Dermaplaning här.

Blir det stubb eller vasst när håret växer ut igen?
Nej. Håret/fjunet växer inte tillbaka stubbigt efter dermaplaning. Håret som erfarenhets under dermaplaning är vällushår, också känt som "peach fuzz", vilket är tunt och fint. Håret kommer att växa tillbaka i samma takt och struktur som tidigare och det förändras inte strukturen i hårsäcken, utan att faktiskt få håret att se mjukare och ljusare ut eftersom behandlingen också tar bort döda hudceller.
Det är en vanlig myt att rakning eller dermaplaning orsakar att håret växer tillbaka tjockare och mörkare, men det är inte sant.

Hur går behandlingen till?
Vi börjar med att rengöra och torka hunden. Sen används en skalpell med försiktighet för att exfoliera det yttersta hudlagret och få fram mjukare, ljusare hud under. Bladet används över ansiktet med små uppåtgående drag och allvarliga döda hudceller och vällushår. Avslutningsvis appliceras en återfuktande hudkräm för att lugna om huden blivit röd eller irriterad och för att återställa hudens naturliga balans.

Kan vem som helst göra Dermaplaning?
Överlag så är dermaplaning och säker behandling oavsett hudtyp, men precis som med vilken annan behandling som helst så rekommenderar vi att du konsulterar med oss ​​om du är osäker på behandlingen är något för dig eller om vi kanske har någon annan behandling som kan passa dig. ännu bättre.

Kan man skada huden och få skärsår/hack?
Under dermaplaning arbetar vi med en vass skalpell och risken för små sår/hack finns, men den är extremt liten då vi har professionell personal som är utbildad för att kunna utföra behandlingen. Oavsett vilken behandling du är nyfiken på eller vill utföra, hos oss eller på annan salong, så rekommenderar vi starkt att kolla upp ordentligt att det är utbildade terapeuter som utför behandlingen.

Hur ofta kan man göra dermaplaning?
Generellt så rekommenderar vi att man väntar 4-6 veckor mellan behandlingarna.

Hur lång tid tar behandlingen?
Tillsammans med rengöring, dermaplaning och avslutande produkt så tar behandlingen ca 1h.

Kan dermaplaning orsaka finnar eller acne?
Dermaplaning kan hjälpa till att rensa porerna och minska uppkomsten av akne, men det är viktigt att följa en ordentlig hudvårdsrutin och undvika att använda hårda eller irriterande produkter efter behandlingen för att förhindra utslag eller irritation.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →