This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

WELCOME TO YOUR SKINCARE JOURNEY

Ben Vaxning

Ben Vaxning

LEG WAXING IS NO QUICKIE

Vi har sagt det förut och vi säger det igen, och jag är säker på att vi kommer fortsätta säga det. 

Om du vill ha perfekt vaxade ben måste du börja tidigt och göra det regelbundet, det räcker inte att klämma in ett besök på Bare Solutions veckan innan solsemestern till Thailand. 

LEG WAXING IS NOT A QUICK FIX

För bästa resultat rekommenderar vi att du kommer till oss senast 12 veckor innan din resa/event eller innan sommaren, framförallt om du hittills bara har rakat benen. 

WHY? 

Grundidén är att vi lär håret när det skall växa ut.  

Generellt sett tar det 4 veckor för alla hårstrån att växa ut ovanför hudytan. Om vi vaxar dig två veckor in i växtcykeln missar vi allt hår som sitter under ytan och kommer fram inom de kommande två veckorna. 

Detta innebär att du kommer ha hårväxt redan dagen efter vaxningen och det leder till en ojämn hårväxtcykel. Därför kommer du alltid tycka att du har håriga ben.

Tanken är att låta allt hår växa ut under 4 veckor så att vi tar bort alla hårstrån samtidigt och på så sätt också skapar en förutsägbar växtcykel.

En annan fördel med vaxning, och varför många föredrar det,  är att det tar bort håret med roten och håret som sen växer ut blir mjukare och mer naturligt. Du kanske till och med upplever att du har mindre hår på benen eftersom endel hårstrån slutar växa ett tag eller få en annorlunda växtcykel. Detta är väldigt individuellt och olika från person till person.

Kanske är vaxning något för dig, eller kanake inte, men du kan inte veta säkert utan att prova det under några månader. 

BEFORE YOU COME IN AND SEE US

Låt håret växa ut under minst 4 veckor, eller allra helst 5. 

Skrubba benen regelbundet med en skrubbhandduk eller en borste innan du kommer in till oss. Detta för att allt hår ska vara uppe på hudytan och för att inga döda hudceller ska täcka hårstråna.

Försök hålla träningen till dagen innan vaxningen eller dagen efter. Undvik oljor och krämer. 

WHAT WILL I GET FROM MY VISIT AT BARE SOLUTIONS?

Intelligence.

Vi kommer ge dig all information om den hårborttagningsmetod som är rätt just för dig. 

Vi är extremt ärliga mot våra kunder. Vi kanske till och med rekommenderar att du skall raka benen, använda en epilator eller fundera på laserbehandling. Vårt råd till dig är alltid baserat på just dig, ditt hår, din hud, din livsstil och vad du förväntar dig för resultat. 

Verkligheten är den att all hårbottagning är jobbig. There is no perfect hair removal - men vårt jobb är att hjälpa dig välja den metoden som är minst jobbig för just dig, den som "sucks the least". 

Enjoy your day!

← Older Post Newer Post →