Den här webbplatsen har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Nackdelar med vaxning

Nackdelar med vaxning

Vaxning var vår allra första behandling som vi bemästrade. 2009 gjorde Lisa brasiliansk vaxning populärt i Örebro. På Bare Solutions är vi definitivt pro vaxning eller pro någon hårborttagning som drar håret med roten.

En sak vi vet väl är att hjälpa kunderna att hitta vilken behandling som passar dem bäst. Att veta vad som fungerar för dig innebär också att titta på det som inte fungerar för dig.

Låt oss prata om vaxning nackdelar. Att känna till det negativa med en behandling hjälper dig och oss att hitta en bättre lösning som kan lösa dina problem.

 1. Måste växa ut hår

  För bra resultat kräver vaxning att du har en rutin att växa ut håret i cirka 4-6 veckor innan varje behandling. Hår växer i cykler och det är vår uppgift att se till att vi kan få alla dina hårstrån att växa ut i samma cykel så mycket som möjligt.

 2. Inåtväxande hårstrån förekommer fortfarande

  Om du tar bort hår riskerar du att skapa inåtväxande hårstrån. Varken rakning, vaxning eller sockring skapar mindre inåtväxande hårstrån. Hela handlingen att ta bort hår genom att antingen klippa eller dra ut kan ge oss inåtväxande hårstrån. Vissa människor är mer benägna än andra och vissa kroppsdelar är mer benägna än andra.

 3. Måttligt smärtsamt

  Vi tar bort hår från roten, vi känner alla denna "smärta" på olika sätt. Men det blir lättare ju oftare du vaxar eftersom hårstråna inte har tid att bygga upp sig till fullvuxen styrka.

 4. Kostsam

  Vaxning är en repetitiv behandling och du måste fortsätta göra det för att hålla uppe resultatet. Ett sätt att spara pengar på vaxning är att göra det själv vaxa och göra det hemifrån. Vi har vaxkit som är kompakta och passar för hemmavaxning i badrummet.

Nu vet vi nackdelarna med vaxning blir det lättare att veta om det är värt att prova. Vårt enkla sätt att bedöma om vaxning är något för dig är att svara på följande:

 1. Har du tålamod att ha hårväxt några veckor innan du vaxar varje gång? Ja Nej

 2. Lider du av kroniska inåtväxande hårstrån? Ja Nej

 3. Är måttlig smärta ett stort problem för dig? Ja Nej

 4. Är det svårt för dig att lägga pengar på vaxning var 4-6 vecka? Ja Nej

Om du svarar JA på någon av frågorna ovan kanske vaxning inte är rätt för dig och att leta efter en mer permanent lösning som laser hårborttagning kan vara ett bättre alternativ och värt att undersöka. Vi rekommenderar att du bokar en hårborttagningskonsultation med oss ​​så att vi kan hjälpa dig att bestämma vilken hårborttagningsmetod som passar just dig.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →