Den här webbplatsen har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Laser Information

HUR LASER FUNGERAR?

Laser är ett koncentrerat ljus vars strålar drar sig till pigmentet i hårstråna och bildar värme vilket dödar tillväxten i hårroten. Lasern påverkar de strån som befinner sig i sin tillväxtfas. När stråts näringstillförsel kapas kan håret inte växa längre och kommer med tiden att stötas ut från kroppen naturligt. Upprepade behandlingar behövs för att fånga så många strån som möjligt i sin tillväxtfas.

Vilken lasermaskin använder Bare Solutions?

Soprano ICE Platinum är en av världens mest effektiva lasermaskiner för permanent hårborttagning från Alma USA. Till skillnad mot de flesta andra lasermaskiner använder Soprano ICE Platinum tre olika lasrar (Alexandritlaser, Nd:Yag-laser och Diodlaser) som arbetar samtidigt för att komma åt hårstrån på olika djup.

HÅRETS VÄXTFASER

Allt hår vi har på kroppen befinner sig samtidigt och parallellt i tre olika växtfaser. 

Tillväxtfasen, övergångsfasen och vilofasen.

Aktiv tillväxtfasen: I denna fas växer håret då hårroten har kontakt med tillväxtcentrat under huden där det får näring från vårt blod. Hårstrån som befinner sig i tillväxtfasen blir påverkade av laserns strålar då håret och tillväxtcentrat värms upp så pass mycket och därmed påverkar näringstillförseln, utan näring kan inte håret växa.

Övergångsfasen: Här har hårroten släppt från tillväxtcentrat och börjar vandra uppåt, ingen näringstillförsel från blodet är möjlig nu då stråt är på väg ut från kroppen. Hårstrån som befinner sig i övergångsfasen vid laserbehandling blir inte påverkade. Övergångsfasen kan vara i ett par veckor innan det övergår till vilofasen.

Vilofasen: Håret har fortsatt vandrat uppåt och ingen näringstillförsel från blodet är möjlig, håret är på väg att släppa från hårfollikeln/porerna. Vi tappar ca 50-100 hårstrån per dag. Vissa faller ut naturligt medans andra lossnar vid friktion som när vi borstar håret, duschar, klär på oss kläder etc. Vilofasen kan vara olika länge från person till person, men ungefär 1-3 månader. Under det vilande hårstråt kommer dock ett nytt hårstrå att börja gro i tillväxtfasen och hela tillväxtcykeln börjar om igen. Hårstrån som befinner sig i vilofasen vid laserbehandling blir inte påverkade.

Varje enskilt hårstrå har sin egen växtcykel och är oberoende av andra strån, därför gäller det att ha tålamod med laserbehandlingarna för att kunna nå så många strån i tillväxtfasen som möjligt.

LASER I ANSIKTET

När det kommer till hårborttagning med laser i ansiktet ser vi på bare solutions det viktigt att informera om anledningarna bakom detta framförallt hos kvinnor.

En ökad behåring av mörka strån i ansiktet är inte ovanligt hos kvinnor, många gånger har det genetiska eller hormonella kopplingar. Tillstånd som PCOS kan till exempel ge ökad behåring i ansiktet. Därför kan det för din egen skull innan påbörjad behandling vara skönt att reda ut den bakomliggande orsaken till hårstråna.


- Går det i släkten?
- Har du något preventivmedel som påverkat kroppsbehåringen?
- Har du genomgått en situation där hormonerna påverkas på ett eller annat sätt som långvarig stress eller en graviditet t.ex.?

Vi behandlar endast mörka grövre strån i ansiktet och inte ljusa fjun. På grund av orsakerna till håret i ansiktet är det också svårt att garantera permanenta resultat då man aldrig kan förutse framtida hormonella förändringar eller andra faktorer kan påverka hårets biologi efter avslutad laserbehandling.

När man påbörjar laserbehandling i ansiktet är det heller inte ovanligt att vissa upplever en ökning av hår till en börjanpå grund av stimuleringen av värme från lasern. Missar man att informera om detta faktum kan man som klient bli både förvirrad och besviken. Det är viktigt att ha tålamod med laser och håret i ansiktet och fokusera på reduceringen av strån då det är en längre process och håret kommer inte falla bort på en behandling.

Laser i ansiktet kräver sin egen konsultation och är separat från kroppskonsultationen.

SKADOR

Som ny laserklient på bare solutions börjar vi i många fall på lägre temperaturer och styrkor och jobbar oss successivt uppåt gång för gång, alltid me hudens färg och ton i åtanke som alla har olika förutsättningar. 

Skador i kombination med laser kan inträffa men ska inte göra det så länge behandlaren är utbildad och du som klient varit uppriktig och ärlig om din hudhälsa och medicinska bakgrund etc. Om du påbörjar ny medicinering (speciellt hudmediciner) ordinerat av läkare under tiden du genomgår laserbehandling är det viktigt att du informerar oss om det och/eller kollar med din läkare om kombinationen är säker.

Skador kan resultera i lättare brännskador, sveda eller små blåsor på huden, och skulle dessa uppstå är det viktigt att du kontaktar oss på bare solutions.

Vi utför inte laserbehandling på gravida eller ammande. Om du blir gravid under påbörjad laserbehandling bör du pausa och avsluta behandlingen.

Laser Hårborttagning Vanliga frågor