Den här webbplatsen har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Vård för vintertorr hud

Vård för vintertorr hud

Våra bästa ingredienstips för torr hud

Hyaluronsyra är ett fuktbindande ämne som finns naturligt i vår hud men också som populära hudvårdande ingredienser i många serum och krämer. Egenskapen av hyaluronsyra är att den har förmågan att binda upp till 1000 gånger sin egen vikt i vatten.

Ceramider är en hudegen lipid som finns i de flesta hudkrämer och verkar reparerande, stärkande och ger elasticitet till huden.

Glycerin är en återfuktande ingrediens som även den mjukgör och reparerar en torr eller känslig hud. Glycerin är en humektant, vilket innebär att den attraherar fukt och håller den inkapslad i huden.

Naturliga oljor som jojobaolja, mandel, solros, aprikos eller avokoadoolja innehåller nyttiga omega-fetter, vitaminer och antioxidanter som ger näring och skyddar huden samtidigt som de mjukgör och smörjer huden. Tänk på att alltid applicera oljor i sista steget i din hudvårdsrutin då oljor har en ockluderande (ogenomträngling) funktion. Det vill säga om du skulle lägga en kräm ovanpå en olja får krämen svårare att penetrera huden än tvärtom. Oljan blir därför som ett ”lock” ovanpå hudbarriären.

Produkttips:

Scrub butter appliceras på torr hud, innan du hoppar in i duschen. I kontakt med värmen från din hud smälter produkten när du masserar i den. När den sköljs av är oljorna från Shea-smöret kvar på huden som lämnar en mjukgörande hinna.

Calm Body Oil lugnar en barriären med aprikosolja och sinnet med några droppar eterisk lavendelolja. 200 ml godhet.

Hur du kan använda en kroppsolja:

  • Applicera oljan efter du duschat eller badat när huden fortfarande är lite fuktig men inte drypande. Eftersom vatten är 100% fuktigt så kapslar du in fukten med oljan. Vår Calm Body Oil med aprikosolja är en av de snabbabsorberande oljorna och lämnar ingen hinna eller kladd på kläder när den väl absorberats.

  • Addera olja till badvattnet.

  • Smörj in huden med bodylotion och följ sedan upp med några droppar olja på de torraste områdena.

  • DIY kroppsinpackning. Smörj i ett rika lager av bodylotion och följ upp med en olja, ta en bit plastfolie, bomullsvantar, strumpor eller annat material som motverkar att produkter från kroppen och låt verka minst 20 minuter, eller så med det över natten. Massera in eller torka av överflödig produkt.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →