Den här webbplatsen har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Vad är ett inåtväxt hår?

Vad är ett inåtväxt hår?

Inväxta hårstrån är extremt vanligt. De kan dyka upp oavsett vilken hårborttagning du gör. Det är dock vanligare i samband med vaxning, sockring och rakning.

Ett inväxt hårstrå är egentligen ett hårstrå som har växt tillbaka i stället för ut ur hårsäcken.

Hur undviker jag inåtväxta hårstrån?

Ett av de bästa sätten att förebygga inväxta hårstrån är att exfoliera och återfukta.

Att exfoliera hjälper i de flesta fall att ta bort döda hudceller som blockerar hårsäckarna där håret växer växa ut. Att återfukta hjälper till att torr hud mjuk och gör det lite lättare för håret att ta sig ut ur hårsäcken.

Vad håller inväxta hårstrån borta bäst, vaxning eller rakning?

Det finns inget rätt eller fel här. Alla är olika och det är bara du som vet vad som passar din kropp bäst. Titta på vår film om olika typer av hårborttagningsmetoder för mer info om vad som kanske passar dig bäst.

1 – Fakta: din kropp inte vill att du ska ta bort ditt hår.
2 – Sök efter andra alternativ för dig. Den mest effektiva hårborttagningen för inåtväxande hårstrån är Ljus hårborttagning (eg. Laser eller IPL)
3 – Försök att inte tabor så mycket hår eller så ofta.

Produkter, hjälper de verkligen till?

Vi rekommenderar att prova en bra saltskrubb eller några BHA-produkter

Om du tvivlar eller behöver fler råd, kontakta oss eller boka en gratis hårborttagningskonsultation så gör vi vårt bästa för att hitta en lösning tillsammans med dig.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →