Den här webbplatsen har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Hårborttagning för de känsliga

Hårborttagning för de känsliga

Känslig hudvård i sig är en besvärlig uppgift, än mindre att lägga till hårborttagning till förhållandet är en komplicerad blandning.

RAKNING

För ett fåtal lyckliga fungerar rakning, men för de flesta, inklusive inte så känslig hud, ger rakning inte det lätta löftet. Om du vill raka dig, bara för att då finns det några saker att tänka på. Oftare än inte är metoden inte det som får din hud att bryta ut i världskriget, utan det blir dina produkter.

RAKAPPARAT

håll den skarp. Kasta ut de som varit i duschen i över ett år rakhyvel. Om din rakhyvel har en inbyggd sak med fuktband så vill du kontrollera ingredienserna... kan vara irriterande. Vi rekommenderar att du använder en rakhyvel. Bladen är urkopplingsbara superenkla, superkvalitetsblad, miljövänliga och lätta på planboken.

Att hitta ett produktsystem som fungerar för dig handlar om trial and error. Vi rekommenderar starkt att du gör pre oil för att mjuka upp huden, exfoliera regelbundet med en bra saltskrubb. Efter rakning använd en trollhassel eller Aloe Vera-lösning för att stänga och återfukta porerna. Proffs raktips: direkt efter rakning, försök att lägga superkallt vatten på området för att stänga porerna omedelbart.

VAXNING/SOCKERNING

Vaxning och sockring tillhör båda kategorin epilering. Ingen av dem är bättre än den andra, det är bara marknadsföring som sätter det ena över det andra. De tar båda bort hår från roten, de gör det båda i en dragrörelse och båda håller håret borta i veckor. (mytstopp – den ena håller inte håret borta längre än den andra, det är din genetik som avgör det).

  • Naturliga VS syntetiska ingredienser Båda är bra båda är dåliga allt beror på vad du är känslig för. Om du är känslig måste du kämpa dig igenom ingredienslistan.

  • Hårlängd Sugaring tar inte bort kortare hår än vaxning. Återigen, ytterligare ett marknadsföringsknep. De tar båda bort korta hårstrån, allt beror på märket av vax/socker... alla märken är inte skapade lika. Vi rekommenderar inte att vaxa eller sockra korta hårstrån eftersom det innebär att du med största sannolikhet har fler mycket korta hårstrån som sitter rakt under huden och dessa kommer att dyka upp inom några dagar, vilket gör att din vax/sockerbehandling känns som att den inte fungerade. Läs om hårväxtcykler för att förstå mer

  • Smärta Det förändras månad till månad, beroende på dina hormoncykler, humör, stress, väder, tid mellan behandlingarna, mängden hår i den månatliga tillväxtcykeln och så många andra faktorer. Smärta är också individuellt så det är omöjligt att jämföra vaxning och insockring av smärtfaktor. Båda tar bort hår från roten... båda kommer att vara lite obekväma, låt oss inte sockerbelägga det, eller hur.

LASER/IPL HÅRBORTTAGNING

Den moderna hårborttagningsmetoden som är svår att tro är sann. Men det är. Missuppfattningen med laser och IPL hårborttagning är att det är någon form av mirakelhårborttagning som gör dig hårfri som en plaza kvinna redaktionsmodell. Det kan eller det kanske inte.

  • Hårfrihet. Hela poängen med laser och IPL hårborttagning är att göra dig mer bekväm i håret. För att minska mängden hår du har så att du inte har dålig hud (känsliga hudpip lyfter upp händerna) och att du inte behöver känna (highlight feel) som att du behöver ta bort håret så ofta. Att förstå hårets cykler är extremt viktigt för att kunna förstå hur laser kommer att fungera för dig.

  • Ljus hårtyper och laser IPL hårborttagning. Ja ljusa, grå och rödhåriga personer kan nu göra laser och IPL hårborttagning. Allt beror på vilken maskin som används, men många av de nya maskinerna är inriktade på dessa hårtyper.

EXFOLIERING

Alltid bra. Att ta bort döda hudceller gör det lättare för hårstrån att komma ut och inte orsaka irritation av inåtväxande hår. Om din hud är känslig för friktion finns det många produkter som använder syror som ett skonsammare sätt att exfoliera. Ja, det låter konstigt att säga syra som mild men de kan vara mindre nötande när de används rätt. Många av dina ansiktsprodukter kan även användas på mindre hårborttagningsområden, t.ex. armhålor, bikinilinje, rumpa och maglinje.

PRODUKTER

Vi rekommenderar att du tittar mer på följande produkter: Follisan , nakna lösningar skrubbsmör , nakna lösningar Skin Mist , kala lösningar Cool Aloe , Dermalogica Daily Microfoliant , Dermalogica Gentle Cream Exfoliant , nakna lösningar rakhyvel och kala lösningar Calm Body Oil

Hoppas att vi har klarat upp lite hudkänsliga tankar. Om du har några frågor eller är osäker på hur du kan få bättre hårborttagning så är det bara att maila oss hello@baresolutions.se så är vi lösningen på din fråga.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →