Den här webbplatsen har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Vaxning Före och Eftervård

Vaxning Före och Eftervård

Hårborttagningsresultaten vid vaxning är väldigt individuella. Ta tid på dig att lära dig hur hårborttagning fungerar och dina egna hårväxtcykler. Kunskap är hur du får de bästa resultaten för dig själv.

Innan vaxning hos Bare Solutions

 • Hår som ska vaxas ska ha en utväxt på 3-4 veckor efter rakning för bästa resultat.
 • OBS! Vi kan vaxa hår som är kortare än 3-4 veckors tillväxt, MEN dina resultat kommer inte att bli lika bra eftersom du kommer att känna att håret växer ut snabbare än om du väntar längre.
  • Exfoliera gärna huden dagen innan din behandling.
  • Undvik krämer och olja på området som ska vaxas samma dag som vaxningen ska utföras.
  • Undvik sol, bastu, produkter med syra och bubbelbad 24h innan behandling. Risken finns att din hud följer med vaxet när vi tar bort det eller till att hårstrån bryter av. Detta kan påverka dina vaxresultat och hudhälsa.

    Efter vaxning hos Bare Solutions

    • Träna, simma eller sola inte på 24 timmar efteråt.

    • Undvik rakning mellan vaxbehandlingar om du vill ha ett långsiktigt resultat av långsammare och eventuellt mindre hårväxt.

    • Vaxa dig regelbundet med 4-6 veckors mellanrum för att göra det lättare att ta bort håren och minska obehag.

    • Använd inte starka parfymer eller badprodukter 24h efter vaxningen. Dessa produkter kan göra huden irriterad.

    • Undvik att sola 24h efter vaxning så att du inte irriterar känslig hud.

    • Följ råd och eftervård och använda produkter som rekommenderas av din terapeut.

    • Kontakta oss inom 48 timmar om du har problem eller behöver råd.

    Mer info om vaxning

    Det finns mycket ”fakta” ​​när det kommer till hårborttagning. Nedan ska vi ge dig alla olika tankar att tänka innan du börjar vaxa dig.

    Vi tror att hårborttagning kommer från två olika typer av personlighet. Dem som vill ha resultat nu (som nu) och de som kan vänta på resultatet.

    Om du vill ha resultat NU utan att låta håret växa ut under ett par veckor kan fortfarande vaxa MEN- och det är ett enormt men... du kanske inte får ett långvarigt resultat på en gång. Vi rekommenderar att du inte har tålamod att vänta, så väljer du rakning istället. Alternativt accepterar att ny hårväxt dyker upp på det vaxade området direkt efter ELLER några dagar / vecka efter din vaxbehandling.

    Att vaxa dig för första gången kan vara obekvämt. Om och/eller när du däremot fortsätter att vaxa dig med jämna mellanrum kommer du att märka att hårstråna blir lättare att bort och att hårväxten kan minska, vilket gör det mer bekvämt med vaxning.

    Vi rekommenderar att du vaxar dig med 4-6 veckors mellanrum. Detta intervall kan förändras över tiden om hårväxten minskar eller mer hår uppstår (t.ex. om du har hormonförändringar). Huvudnyckeln är att ha ett schema som du följer för bästa resultat.

    Det är inte ovanligt att få inåtväxta hårstrån eller små hudirritationer efter vaxning. Vi rekommenderar att du har en efterbehandling som passar din hudtyp och dina hårborttagningsproblem. Det finns många olika lösningar för att hjälpa just dig med dina problem, och om du är osäker- prata med oss ​​så hjälper vi dig att rekommendera produkter och lösningar som vi tror kan hjälpa dig.

    Vanlig problem & frågor efter vaxning

    Jag vaxade för två dagar sedan. Varför har jag hår som växer ut redan?

    Det är möjligt och det finns många olika anledningar till att detta händer. Den vanligaste orsaken är att du inte har förstått dina hårväxtcykler. En annan anledning kan vara att dina hårväxtcykler förändras (kan bero på hormoner, mediciner, stress etc). Du kan ha vaxat för tidigt efter rakning. Du kan behöva flera vaxbehandlingar för att "träna" ditt hår hur det ska växa.

    Börja först med att förstå hårets tillväxtcykler. Ge dig själv regelbundna vaxbehandlingar och se till att vaxningen utförs korrekt. Du kan alltid fråga oss när du ska på din behandling och be oss att förklara mer och visa dig hur dina hårcykler ser ut.

    ← Äldre inlägg Nyare inlägg →