DIY Vaxning – Armhålor

Before Waxing:

Längden spelar roll

Den ideala längden för ett hårstrå är ca 6 mm. Vi förväntar oss inte att du ska ta till linjalen, men för er ”rakare”, se till att ni inte har rakat er på minst fyra veckor när ni kommer till oss. Vi rekommenderar detta för att det kan göra ondare på korta hårstrån och vi vill se till att allt hår har växt ut. Läs mer ditt hårs växtcykel här.

Scrub up muppets

Ta till borsten eller skrubbhandskarna senast en dag innan för att ta bort döda hudceller och motverka inväxta hårstrån.

On form Au Natural

Skippa hudkrämer innan vaxning då dessa kan vara i vägen vid vaxningen. Samma gäller solning/tanning – bäst att undvika då det kan öka ”ouch-faktorn”

Delete the ouch

Vi är fullt medvetna om att det finns en hel del halvgalna råd om vad man skall göra innan vaxning, så som att äta en banan innan (funkar inte). Ärligt talat, du behöver bara se till att du har skrubbat och låtit håret växa minst fyra veckor, men om du fortfarande är nervös, prova att ta en värktablett eller använd bedövningssalva ca 30 minuter innan.

After Waxing:

Vid all vaxning gäller 24-timmars regeln och innebär:

  • ingen användning av parfymerade produkter
  • ingen dusch
  • inga bad/bastu
  • ingen sol/solarium
  • helst ingen träning

Efter tre dygn är det viktigt att börja ta hand om sin hud:
Skrubba huden med bare solutions scrub butter

För att få maximal lyster av din hud är det viktigt att du återfuktar din hud dagligen med bare solutions kroppsolja. Detta kan påbörjas redan efter 24h efter din behandling av vaxning.