This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Microblading Före och Eftervård

Microblading Före och Eftervård

Före

Boka en konsultation hos oss innan du bokar en tid för Microblading - klicka här

Senare än 48 timmar innan du ska tatuera dig vill vi inte att du tar några värktabletter som klassas som NSAID-preparat, t ex Ipren då detta kan vara lätt blodförtunnande.

Innehåll att vara uppmärksam på: ibuprofen, naproxen, nabumeton och acetylsalicylsyra.

Alvedon går bra.

Under samma tid ska du även undvika alkohol då kroppen ska vara utvilad vid behandlingstillfället och kunna fokusera på att läka dina nya ögonbryn. Senare än 24 timmar innan behandlingen ska du heller inte inta någon form av koffein.

Du får självklart inte vara påverkad av alkohol eller narkotika när du kommer til oss för att göra din ögonbrynstatuering.

Skulle några frågor eller funderingar dyka upp efter din konsultation så är det bara att du kontaktar oss! Lättaste sättet att nå oss på är via mail, då har vi även dina frågor dokumenterade om det skulle vara någonting vi behöver ha i åtanke vid behandlingstillfället. 

Eftervård

Första 48 timmarna efter behandlingen är det viktigt att inte utsätta ögonbrynen för yttre påfrestningar. Det är fortfarande öppna sår, och bör behandlas därefter. 

Undvik vatten helt under dagen då du gjorde ögonbrynen. På morgonen dagen efter kan du ta två bomullspads, fukta dom med ljummet vatten och BADDA på ögonbrynen för att rengöra. Låt sedan brynen lufttorka och smörj sedan på ett tunt lager med salvan du fick med dig. Brynen ska sedan smörjas ca. 3-5ggr per dag beroende på vilken hudtyp du har.

  • Använd inga ansiktskrämer eller produkter på eller runt ögonbrynen första 48 timmarna (förutom salvan du fick med dig).
  • Drick ingen alkohol första 48 timmarna efter behandlingen, kroppen måste fokusera på att läka ögonbrynen. 
  • Undvik sol, hårdare träning som orsakar svettningar, bastubad, bad i pool/hav/sjö och smink direkt på ögonbrynen under de första 7-14 dagarna. Dessa saker ökar risken för infektioner och kan försämra läkningen. 
  • Efter 48 timmar när du kan börja tvätta ansiktet och duscha som vanligt (med reservation för punkten innan) är det otroligt viktigt att inte vara för hårdhänt på ögonbrynen. Gnugga inte direkt på brynen med rengöring och badda dom torra med handduk efter dusch/tvätt för att inte riskera att du råkar gnugga bort sårskorporna.

 

Annan viktig information

Första dagarna kommer brynen att upplevas som väldigt mörka, till och med lite ojämna. Detta är helt normalt då det bildas sårskorpor och en viss svullnad kan finnas under huden. När skorporna sedan börjar lossna (alla märker inte av detta steg) så är det inte helt ovanligt att du kommer till ett stadie då det känns som att all färg är borta. Detta är också helt normalt, och en del av läkningsprocessen. Efter några dagar kommer färgen successivt att komma tillbaka. 

Skulle någonting kännas obehagligt eller att du undrar över någonting så tveka inte på att höra av dig. Det lättaste sättet att nå oss på är via mail - hello@baresolutions.se 

 

← Older Post Newer Post →